To danie łączy ze sobą białko łatwo przyswajalny błonnik w postaci warzyw.
David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.
Składniki
1 puszysty serek Almette z kolorowym pieprzem
6 szt. szparagów zielonych
12 szt. krewetek
2 garści makaronu rigatoni
1 cytryna
Sól
Pieprz
Natka pietruszki
Koperek
Drukuj przepis
Przepis
Zielone szparagi obieramy i kroimy na ukos na kawałki 2-3 cm.
Krótko smażymy na patelni, dodajemy krewetki solimy pieprzymy i dusimy na patelni przez kolejne 2 minuty.
Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
Dodajemy dwie łyżki puszystego serka Almette z kolorowym pieprzem, do patelni z krewetkami i szparagami.
Dodajemy trochę wody z gotowania makaronu i mieszamy aż powstanie aksamitny sos.
Dodajemy makaron.
Pod koniec dodajemy siekane zioła i skórkę z cytryny.
Woda do gotowania sosu na bazie puszystego serka Almette z kolorowym pieprzem może być z ugotowanego makaronu - naturalnie zagęści nam sos dzięki skrobii wytrąconej podczas gotowania makaronu.
Woda do gotowania sosu na bazie puszystego serka Almette z kolorowym pieprzem może być z ugotowanego makaronu - naturalnie zagęści nam sos dzięki skrobii wytrąconej podczas gotowania makaronu.