Czas przygotowania 60 min
Porcja dla 4 osób
Przygotowanie tej zupy to chwila – możemy wykorzystać pyszne i aromatyczne, najlepsze teraz pomidory, a możemy użyć dobrej pasty pomidorowej. Możemy dodać garść świeżej bazylii, a możemy też krem wzbogacić pesto. Obowiązuje dowolność. Ma być jednak pysznie i zdrowo. I tak będzie :)
Kiedy czas płynie jak szalony, poranek łączy się z popołudniem i naprawdę nie mam czasu na gotowanie, zawsze przygotowuję ten krem. Ale żeby nie było tak zwyczajnie (choć jest pysznie i aromatycznie!), zupę wzbogacam prażonymi płatkami migdałów, bazylią i serkiem Almette. Chrupiące migdały, świeże, esencjonalne zioła, puszysty serek i aromatyczny krem – brzmi świetnie, prawda?
Krem możemy na koniec skropić dobrą oliwą z oliwek.
Zupa krem świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.