Czas przygotowania 60 min
Porcja dla 4 osób
Każda okazja jest dobra, aby upiec babkę piaskową! Jest puszysta, nie za słodka i smakuje z każdego rodzaju dodatkami. David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.
Każda okazja jest dobra, aby upiec babkę piaskową! Jest puszysta, nie za słodka i smakuje z każdego rodzaju dodatkami.
David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.
Ważne, aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej.
Jeśli nie znajdziesz ekologicznej cytryny, sparz ją i porządnie wyszoruj przed starciem skórki.
Zamiennikiem mąki ziemniaczanej może być skrobia kukurydziana, kupisz ją w sklepach ze zdrową żywnością.
Formę do babki starannie posmaruj masłem i oprósz mąką, dzięki temu ciasto ładnie i regularnie urośnie w trakcie pieczenia.
Zobacz film
Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz:
Ważne, aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej.
Jeśli nie znajdziesz ekologicznej cytryny, sparz ją i porządnie wyszoruj przed starciem skórki.
Zamiennikiem mąki ziemniaczanej może być skrobia kukurydziana, kupisz ją w sklepach ze zdrową żywnością.
Formę do babki starannie posmaruj masłem i oprósz mąką, dzięki temu ciasto ładnie i regularnie urośnie w trakcie pieczenia.