Czas przygotowania 120 min
Porcja dla 2 osób
Chrupiący bajgiel, szarpana kaczka, słodka, duszona, czerwona kapusta i serek Almette z chrzanem - tak smakuje jesień.
Bardzo lubię czerwoną kapustę. Oprócz tego, że natura zadbała o jej geometrię wewnątrz, czerwona kapusta jest świetna w smaku. Wcinam ją na surowo jednak dziś podam Wam przepis na duszoną, czerwoną kapustę. Podałam ją z szarpaną kaczką. Nogę kaczki możecie upiec sami, a możecie też kupić wolno gotowaną kaczą nogę i tylko ją podpiec (najlepiej na chrupiąco). Taki bajgiel jest świetnym pomysłem na kolację czy lunch. Chrzanowy serek Almette sprawia, że kanapka nabiera cudownego charakteru. Do dzieła!
Jeśli nie chcecie piec sami kaczki, kupcie kaczkę już upieczoną lub przygotowaną do podgrzania (wolno gotowaną). Możecie wykorzystać taką część kaczki jaką lubicie. Ja do kanapki polecam nogę, ale pierś też jest świetna. Wtedy możecie podać ja pokrojoną w plastry.