Dobry klasyczny burger z pysznym serkiem Almette to sukces gwarantowany w kuchni!
David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.
Składniki
1 serek Almette z ogórkiem i ziołami
2 bułeczki do burgerów (domowe lub kupne)
2 kotlety mielone wołowe do burgerów
2 liście sałaty
1 pomidor
sól
pieprz
Drukuj przepis
Przepis
Pomidora pokrój w plastry.
Doprawione kotlety podsmaż na patelni na złoty kolor z obu stron.
Na tej samej patelni w trakcie smażenia kotletów podsmaż połówki bułek od wewnętrznej strony również na złoty kolor. Zdejmij bułki z patelni i posmaruj je cienką warstwą serka Almette z ogórkiem, a następnie ułóż na nich warstwowo: liście sałaty, usmażony kotlet oraz plastry pomidora.
Przykryj drugą połówkę i serwuj od razu.
Podsmaż kotlety parę minut z obu stron tak, aby zachować soczystość mięsa.
Jeśli wolisz opcję burgera wege zamień mięso na grzyby portobello. W smaku i konsystencji będą świetnym zamiennikiem mięsa.
Podsmaż kotlety parę minut z obu stron tak, aby zachować soczystość mięsa.
Jeśli wolisz opcję burgera wege zamień mięso na grzyby portobello. W smaku i konsystencji będą świetnym zamiennikiem mięsa.