Czas przygotowania 45 min
Porcja dla 2 osób
Ten, kto jadł churros wie jak smakuje rozkosz! Obłędnie chrupiące, karbowane paluszki maczane w serku Almette z cynamonem to pyszność, którą śmiało możecie zaserwować przyjaciołom, ukochanej osobie czy tylko sobie ☺
Churros to tradycyjne, hiszpańskie, smażone „paluchy” przygotowane z ciasta parzonego. Jeśli macie ochotę je przygotować, zaopatrzcie się w worek cukierniczy i końcówkę, przez którą będziecie wyciskać ciasto – prosto do rozgrzanego tłuszczu.
Churros tradycyjnie je się z kajmakiem, sosem czekoladowym z chilli, a my podamy je z puszystym serkiem Almette, któremu twist nada cukier i cynamon!
Kiedy będziecie wkładać ciasto do rękawa cukierniczego, przygotujcie duży słoik. W słoiku umieśćcie rękaw wraz z końcówką i na rant słoika zawińcie koniec rękawa. Dzięki temu będzie łatwiej przełożyć ciasto do niego ☺