Czas przygotowania 40 min
Porcja dla 4 osób
Są takie dni, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, mocno czekoladowego i owocowego. Te ciastka zaspokoją potrzebę największych łasuchów! Upieczcie dwie blaszki i przechowujcie je w szklanym słoju!
Jeśli lubicie czekoladę, ten przepis jest dla Was. Zróbcie czekoladowe ciasta, którymi będzie się cieszyć cała rodzina. Zajmie to Wam chwilę, możecie je później zamknąć w słoiku lub szczelnym pudełku. I co najważniejsze, ciastka obłędnie smakują z owocowym serkiem Almette jogurtowym i owocami. Mogą być deserem, mogą być słodkością na przyjęcie, a mogą być przekąską spakowaną do pracy czy szkoły.
Ciastka po upieczeniu będą miękkie. Kiedy ostygną, będą miały zwartą konsystencję.
Ciastka możemy przechowywać w szklanym słoju lub blaszanym pudełku, przełóżmy je papierem.