1 serek Almette z pomidorami dojrzewającymi w słońcu
1 bakłażan
1 cukinia
garść pomidorków koktajlowych
kilka listków bazylii
łyżka prażonej pestki dynii
4 łyżki oliwy z oliwek
1 focaccia
sól
Drukuj przepis
Przepis
Bakłażana i cukinię pokrój w plastry i grilluj z obu stron na rozgrzanej patelni z dwiema łyżkami oliwy.
Dopraw solą.
Pomidorki pokrój na pół.
Focaccię przekrój w poprzek, polej połówki pozostałą oliwą, posmaruj serkiem Almette z pomidorami, ułóż grillowane plastry warzyw.
Posyp pestkami dyni i udekoruj listkami bazylii.
Po pokrojeniu warzyw należy je podsmażyć z obu stron i dopiero w trakcie smażenie doprawić solą i pieprzem, bo wtedy warzywa pod wpływem ciepła łatwiej i szybciej łapią smak potraw.
Po pokrojeniu warzyw należy je podsmażyć z obu stron i dopiero w trakcie smażenie doprawić solą i pieprzem, bo wtedy warzywa pod wpływem ciepła łatwiej i szybciej łapią smak potraw.