Czas przygotowania 60 min
Porcja dla 4 osób
Oto przepis tak idealny, że aż nie do wiary, że do przygotowania w kilka chwil. Wszystkie składniki grają ze sobą kapitalnie. Francuskie, pachnące masłem ciasto, aromatyczny ziołowy serek, chrupiąca szynka, orzechy i słodka gruszka. Pycha!
Tarta z francuskiego ciasta z dodatkiem serka, szynki parmeńskiej, gruszki i orzechów włoskich to sposób na szybką przekąskę. Można nią też przyjąć niespodziewanych gości. Aromatyczny ziołowy serek łączy się z delikatnie słodką gruszką. A chrupiąca szynka parmeńska wraz ze zrumienionymi orzechami włoskimi idealnie pasuje do całości. Bazą jest ciasto francuskie – gotowe, lekko podpieczone. Gotową tartę kroimy jak pizzę. Spróbujcie koniecznie tego połączenia, jest pyszne!
Całą tartę możemy posypać świeżym tymiankiem i polać miodem.