Czas przygotowania 25 min
Porcja dla 4 osób
Klasyczna grzybowa, esencjonalna, idealna na zimę. David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.
Klasyczna grzybowa, esencjonalna, idealna na zimę.
David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.
Zupę grzybową serwuj ze szpeclami, posiekaną natką pietruszki i zabiel serkiem Almette jogurtowym.
Możesz użyć suszone podgrzybki zamiast borowików
Surowe warzywa z włoszczyzny pokrój w małe kawałki, podsmaż je na maśle klarowanym, a następnie zalej wrzątkiem i gotuj
W ten sposób twój bulion wege będzie miał głębszy smak i ładny kolor.
Do ciasta na szpecle możesz dodać kurkumy w proszku, uzyskasz piękne żółte kluseczki.
Przepis David
Przepis Asi
Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz:
Możesz użyć suszone podgrzybki zamiast borowików
Surowe warzywa z włoszczyzny pokrój w małe kawałki, podsmaż je na maśle klarowanym, a następnie zalej wrzątkiem i gotuj
W ten sposób twój bulion wege będzie miał głębszy smak i ładny kolor.
Do ciasta na szpecle możesz dodać kurkumy w proszku, uzyskasz piękne żółte kluseczki.