Almette

Kanapka z remoulade i rostbefem

Czas przygotowania 20 min

Porcja dla 4 osób

David

David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.

Składniki

  • 1/4 selera
  • 1-2 łyżki serka Almette śmietankowy
  • 1-2 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczkę oliwy z oliwek
  • sól do smaku
  • sok z cytryny
  • masło
  • kilka plastrów upieczonego rostbefu
  • kilka kromek chleba żytniego razowego
  • mikro listki
Drukuj przepis

Przepis

  1. Seler zetrzyj na tarce na drobnych oczkach, skrop sokiem z cytryny.
  2. Wymieszaj z serkiem, musztardą, oliwą i dopraw solą do smaku.
  3. Kromki posmaruj masłem.
  4. Ułóż warstwę startego selera, następnie ułóż plastry rostbefu.
  5. Udekoruj mikro listkami.

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz: