Kapusta stożkowa grillowana to chyba najprostszy i najbardziej efektowny przepis, który spowoduje, że szybko zmienisz zdanie o kapuście!
David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.
Składniki
1 serek Almette ze szczypiorkiem
1 kapusta stożkowa
łyżka oleju do smażenia
40 g masła
2 łyżeczki ikry z pstrąga
sól, pieprz
Drukuj przepis
Przepis
3 składniki i 15 min pracy, a efekt i smak nie do podrobienia! 🙂
Kapustę kroimy na pół.
Na rozgrzanej grillowej patelni (lub zwykłej), na łyżce oleju smażymy połówki kapusty przez 2 min płaską stroną do dołu.
Po tym czasie dodajemy masło i kiedy się rozpuści polewamy nim kapustę przez 2 minuty.
Zdejmujemy kapustę z patelni i doprawiamy solą.
Serwujemy z ikrą i serkiem Almette ze szczypiorkiem.
Kapusty stożkowej nie musisz gotować przed grillowaniem. Podlewanie kapusty masłem powoduje, że kapusta zmięknie i nabierze maślanego przyjemnego smaku.
Kapusty stożkowej nie musisz gotować przed grillowaniem. Podlewanie kapusty masłem powoduje, że kapusta zmięknie i nabierze maślanego przyjemnego smaku.