Czas przygotowania 15 min
Porcja dla 2 osób
Poznaj moją wersję słynnego włoskiego przepisu na cacio e pepe z puszystym serkiem Almette śmietankowym. David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.
Poznaj moją wersję słynnego włoskiego przepisu na cacio e pepe z puszystym serkiem Almette śmietankowym.
David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.
Na litr wody do gotowania białych szparagów dodaj płaską łyżkę soli oraz płaską łyżeczkę cukru, który złagodzi gorycz szparagów.
Białe szparagi można związać sznurkiem, aby równomiernie się ugotowały. Po ugotowaniu zahartuj je w lodowatej wodzie, dzięki temu zachowają jędrność.
Przepis Asi
Zobacz film
Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz:
Na litr wody do gotowania białych szparagów dodaj płaską łyżkę soli oraz płaską łyżeczkę cukru, który złagodzi gorycz szparagów.
Białe szparagi można związać sznurkiem, aby równomiernie się ugotowały. Po ugotowaniu zahartuj je w lodowatej wodzie, dzięki temu zachowają jędrność.