Czas przygotowania 180 min
Porcja dla 8 osób
Minibezy są alternatywą dla bezy dużej. Pięknie wyglądają i cudownie smakują. Ich charakter podkreślony zimowymi akcentami sprawia, że doskonale odnajdą się na świątecznym stole.
Taką małą bezę dostaje ode mnie każdy domownik. Każdy ma swoją. Jedną lub kilka. Minibezy z wiórkami gorzkiej czekolady i granatem idealnie wpisują się w świąteczny klimat. Mogą być też kulinarną słodką ozdobą podczas Sylwestra. To wspaniała alternatywa dla dużej bezy. Minibezy można podać na jednym półmisku, a krem na drugim. Dzięki temu nasi goście czy domownicy sami będą mogli tworzyć piękne, małe, bezowe dzieła.
Przygotowany serek warto przełożyć do szprycy/rękawa cukierniczego. Dzięki temu łatwo nam będzie nakładać serek na małe bezy.