Drukuj przepis
Przepis
Takie kanapki są idealna na mały kęs, na przyjęcie czy kolację. Świetnie wyglądają, są małe, urocze i zdrowe, bo przepełnione zdrowymi warzywami. Takie kanapeczki możecie podać na ładnej tacy lub talerzu. Niech każdy wybierze takie, które najbardziej lubi.
- Każdą kromkę chleba smarujemy serkiem Almette.
- Wykorzystujemy różne rodzaje serków Almette.
- Brukselkę myjemy, obieramy z listków.
- Listki przesmażamy na patelni na łyżce masła, dodajemy sól i pieprz do smaku.
- Tak przygotowane listki nakładamy na kanapeczki.
- Ugotowanego buraka kroimy w kostkę, układamy na kolejnych kanapkach.
- Buraka skrapiamy kremowym balsamico.
- Posiłkując się obieraczką do warzyw, ścinamy z marchewki wstążki.
- Wstążki marchewki przesmażamy na patelni z masłem i miodem, doprawiamy do smaku.
- Tak przygotowaną marchewkę nakładamy na kanapeczki.
- Pokrojoną w kostkę, upieczoną dynię doprawiamy solą i pieprzem, układamy na kanapeczkach.
Aby otrzymać takie okrągłe chlebki, możemy foremką do pierniczków wyciąć z chleba dowolny kształt.
Możemy też kupić gotowe, małe okrągłe chlebki – typu pumpernikiel.