Czas przygotowania 30 min
Porcja dla 4 osób
Małe pomidorki są świetnym pomysłem na dobre śniadanie. Możemy wypełnić je serkiem, dodać zioła i ulubione dodatki. Do przygotowania tego przepisu możemy użyć najróżniejszych pomidorów. A ja najbardziej lubię takie, które są najmniej idealne.
Brakuje mi czasami pomysłu na dobre śniadanie. I mam na myśli zarówno śniadanie jedzone w domu, jak i takie, które zabieram ze sobą do pracy. Zwykła kanapka jest za zwykła, owsianki nie mam jak spakować. Okazuje się, że na dobre śniadanie idealnie nadają się małe pomidorki. Nie sztuka jest dodać je do sałatki. Świetnym pomysłem jest wypełnienie ich serkiem, dodanie ziół i ulubionych dodatków, a potem podjadanie. Do przygotowania tego przepisu możemy użyć najróżniejszych pomidorów. Najpyszniejsze są te prosto od rolnika, wcale nie wymuskane i ze świecącą jak księżyc skórką. Pomidory muszą pachnieć – słońcem, latem i dobrą energią. Właśnie takie pomidory nadziewam serkiem i podjadam, kiedy tylko mam ochotę. ☺
Do przygotowania tej przekąski użyjcie ukochanych pachnących pomidorów. Nie zawsze muszą to być pomidory małe, choć takie najpiękniej wyglądają.
Serek możecie zmieszać z dowolnymi dodatkami – niech to będą zioła, kiełki, pestki itp.