Gdybyście się zastanawiali co zrobić na śniadanie z Waszymi dzieciakami, to mam dla Was te proste i zdrowe pancakes z bananami! Koniecznie przygotujcie je wspólnie, gwarantuję dużo radości i zabawy w kuchni.
David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.
Składniki
pancakes:
1 szklanka płatków owsianych
1 banan
1 jajko
pół szklanki mleka lub napoju roślinnego
łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
płaska łyżeczka cynamonu
szczypta soli
olej do smażenia
dodatki:
1 serek Almette śmietankowy
banan
borówki
syrop klonowy
Drukuj przepis
Przepis
Składniki na pancakes wrzuć do blendera i zmiksuj na jednolitą masę.
Jeśli masa będzie za gęsta, dolej trochę mleka.
Na rozgrzanej patelni na oleju smaż pancakes. Po usmażeniu przełóż na talerz.
Serwuj je z serkiem Almette śmietankowym, pokrojonymi bananami, borówkami i polej całość syropem klonowym.
Płatki owsiane możesz zastąpić płatkami orkiszowymi - pancakes’y będą jeszcze zdrowsze!
Zamiast mleka krowiego użyj napoju roślinnego - migdałowego, ryżowego, owsianego…
Do ciasta dodaj ulubione przyprawy: wanilia, cynamon, kardamon…
Pancakes’y serwuj z ulubionymi dodatkami, ale pamiętaj o porcji świeżych owoców!
Pobaw się i zrób pancakes’y w różnych kształtach i wielkościach, możesz nawet usmażyć jeden lub 2 duże placki na całej patelni a'la pizza.
Płatki owsiane możesz zastąpić płatkami orkiszowymi - pancakes’y będą jeszcze zdrowsze!
Zamiast mleka krowiego użyj napoju roślinnego - migdałowego, ryżowego, owsianego…
Do ciasta dodaj ulubione przyprawy: wanilia, cynamon, kardamon…
Pancakes’y serwuj z ulubionymi dodatkami, ale pamiętaj o porcji świeżych owoców!
Pobaw się i zrób pancakes’y w różnych kształtach i wielkościach, możesz nawet usmażyć jeden lub 2 duże placki na całej patelni a'la pizza.