Almette

Pomidorki koktajlowe z farszem z serka Almette z rzodkiewkami

Czas przygotowania 25 min

Porcja dla 2 osób

David

Na szczęście jest coraz więcej osób, które wiedzą, że to co jemy i w jaki sposób jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie.

David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.

Almette dołącza do Bakusiowej Rodziny. Jest pysznie!
Almette dołącza do Bakusiowej Rodziny. Jest pysznie!

Gdy Malwina w trakcie naszej rozmowy stwierdziła, że w sumie każda metoda przemycenia dziecku warzyw jest warta wysiłku, to ja szybko trach! i postawiłem na stole dwa skopki serka Almette: z rzodkiewkami i ze szpinakiem i czosnkiem!

A najfajniejsza część naszego spotkania nastąpiła, gdy ja, niczym mistrz, maestro, crazy-kucharz… z Malwiną i jej synkiem w roli pomocników i degustatorów, ruszyłem do przyrządzania dań, których ważnym składnikiem były nasze nowe serki Almette!

Składniki

  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 1 opakowanie serka Almette z rzodkiewkami
Drukuj przepis

Przepis

  1. Odetnij kapelusze pomidorów koktajlowych za pomocą noża z ząbkami.
  2. Łyżeczką usuń środek pomidorków.
  3. Serek Almette z rzodkiewkami przełóż do rękawa cukierniczego i za jego pomocą napełnij serkiem każdy wydrążony pomidor. Serwuj od razu :)

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz: