Almette

Roladki z łososia z chrzanowym serkiem Almette

Czas przygotowania 15 min

Porcja dla 4 osób

Asia

Połączenie wędzonego łososia i Almette z chrzanem jest kapitalne! A tak przygotowane roladki będą smaczną ozdobą niejednego, świątecznego stołu.

Asia, blogerka kulinarna, pasjonatka sezonowej kuchni i zdrowego smacznego jedzenia.

Składniki

  • 10 płatów wędzonego łososia
  • sok z połowy cytryny
  • 2 opakowania serka Almette z chrzanem
  • szczypiorek do przewiązania roladek
Drukuj przepis

Przepis

Piękny to klasyk i pyszny. Zwiewne i delikatne roladki z łososia idealnie komponują się z charakternym serkiem Almette z chrzanem. Taką przekąskę możecie zaserwować na kolację ale i na Święta. Całość możecie oprószyć posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem.

  1. Plastry wędzonego łososia skrapiamy sokiem z cytryny.
  2. Na każdy plasterek nakładamy łezkę serka Almette.
  3. Łososia zwijamy w roladkę i przewiązujemy szczypiorkiem.

Aby zrobić „łezkę” z serka Almette, wystarczy przygotować dwie stołowe łyżki. Na jedną łyżkę nabieramy porcję serka i zgarniamy serek drugą łyżką – przekładamy serek z jednej łyżki na drugą tworząc tzw. łezkę.

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz: