Almette

Roladki z zapiekanego bakłażana nadziewane serkiem Almette, suszonymi pomidorami i rukolą

Czas przygotowania 5 min

Porcja dla 2 osób

David

Szybka przystawka na już to? Roladki z bakłażana z serkiem Almette z pomidorami :)

David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.

Składniki

  • 1 serek Almette z pomidorami
  • 1 bakłażan
  • kilka listków rukoli lub szpinaku
  • kilka suszonych pomidorów w oleju
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
Drukuj przepis

Przepis

  1. Bakłażana pokrój na cienkie podłużne plastry.
  2. Usmaż je na suchej patelni na złoty kolor z obu stron. Przełóż na talerz.
  3. Dopraw je solą i polej łyżką oliwy.
  4. Na każdy plasterek bakłażana nałóż łyżeczkę serka, rukolę lub szpinak i suszonego pomidora.
  5. Zawiń w roladkę i odstaw. Powtórz te czynności z resztą składników.

Kiedy kupujesz bakłażana upewnij się, że jest jędrny i błyszczący, wtedy będzie najlepszy.

Do krojenia podłużnych plastrów, możesz użyć mandoliny.

Zamiast rukoli, użyj szpinaku lub ulubionych liści sałat albo ziół.

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz: