Czas przygotowania 30 min
Porcja dla 2 osób
Pieczone buraki kryją w sobie wiele dobra. I mnóstwo słodyczy. To za sprawą cukru, który podczas pieczenia pięknie się w nich karmelizuje. Ta sałatka jest pyszna. I za sprawą buraków i za sprawą prażonego maku. Przekonajcie się o tym koniecznie.
Na talerzu układamy umyte i osuszone listki szpinaku. Na szpinak nakładamy plastry pieczonego buraka. Mak prażymy na suchej patelni i dodajemy do sałatki. Na koniec dodajemy porcje serka Almette doprawionego świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Aby przygotować sos wszystkie składniki konkretnie ze sobą mieszamy do uzyskania zawiesiny. Sosem polewamy sałatkę
*Aby sprytnie i dobrze przygotować sos, wszystkie składniki sosu możemy umieścić w słoiku, po czym zamknąć go szczelnie i mieszać. Uzyskamy piękną strukturę sosu.