Almette

Świąteczne grzanki z wędzonym pstrągiem, granatem i ziołami

Czas przygotowania 30 min

Porcja dla 2 osób

Asia

Szybkie do przygotowania i bardzo pyszne – takie są te grzanki. Króluje na nich ryba, która pięknie łączy się z aksamitnym serkiem.

Asia, blogerka kulinarna, pasjonatka sezonowej kuchni i zdrowego smacznego jedzenia.

Składniki

  • 6 kromek ciemnego pieczywa
  • oliwa z oliwek
  • ząbek czosnku
  • 2 serki Almette z ziołami
  • 100 g wędzonego pstrąga
  • ziarna granatu
  • zioła
  • sól, świeżo mielony pieprz
Drukuj przepis

Przepis

Elegancko przygotowane mini grzanki mogą być ozdobą pięknego stołu. Są wspaniałą przekąską, idealne na zaspokojenie pierwszego głodu☺

  1. Na patelni, na oliwie z czosnkiem przez chwilę rumienimy chleb.
  2. Odsączamy go na papierze ręcznikowym.
  3. Każdą kromkę solidnie smarujemy serkiem Almette.
  4. Na serku układamy rybę.
  5. Dodajemy ziarna granatu i zioła
  6. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Z każdej kromki możemy wyciąć koła lub inne kształty – pomogą nam foremki do pierniczków.

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz: