Almette

Wege tacosy z szarpanymi boczniakami, awokado i puszystym serkiem Almette z rzodkiewkami

Czas przygotowania 20 min

Porcja dla 2 osób

David

chrupiące i pełne smaku tacosy wjeżdżają na salony!

David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.

Składniki

  • 1 puszysty serek Almette z rzodkiewkami
  • 4 tacosy kukurydziane chrupkie
  • 250 g świeżych boczniaków
  • łyżeczka nasion kolendry
  • łyżeczka kuminu
  • łyżeczka mielonej wędzonej papryki
  • 1 awokado
  • 1 limonka
  • 1 pomidor
  • pół szalotki
  • 2 łyżki świeżego, drobno posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
Drukuj przepis

Przepis

Boczniaki porwij palcami na długie paski. Smaż je najpierw na suchej patelni, następnie dodaj przyprawy i dwie łyżki oliwy, dopraw solą. Wszystko duś jeszcze parę minut i odstaw. Awokado obierz, pokrój na cienkie paski i skrop sokiem z limonki. Pomidora pokrój w kosteczkę i dodaj do niego drobno posiekaj szalotkę. Dopraw solą i polej łyżką oliwy. Wymieszaj i odstaw. Puszysty serek Almette przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj w tacosy. Na to ułóż kolejno: boczniaki, awokado i pomidory, a na górę wyciśnij jeszcze trochę puszystego serka. Posyp szczypiorkiem. Bon appétit!

  1. Podsmaż boczniaki najpierw na suchej patelni tak, aby wypuściły wodę.
  2. Kiedy nabiorą delikatnego brązowego koloru, możesz dodać oliwę i przyprawy.
  3. Ten patent stosuję do każdego rodzaju grzyba hodowlanego.

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz: