Drukuj przepis
Przepis
Wymyśliłam dla Was super wiosenne przepisy na kolorowe bajgle. Tak przygotowane bajgle są tylko inspiracją. Czarujcie pieczywo z dziurką ile chcecie, ale pamiętajcie o jednym – bardzo ważna jest baza. A naszą bazą jest serek Almette. To nim solidnie smarujemy pieczywo, do na niego nakładamy wiosenne, pyszne i zdrowe dodatki 🙂
- Bajgiel 1
- Przekrojonego bajgla smarujemy serkiem chrzanowym Almette (z jednej i drugiej strony).
- Na bajglu układamy pokrojone marynowane buraczki.
- Dodajemy liście świeżego szpinaku.
- Bajgiel 2
- Przekrojonego bajgla z jednej strony smarujemy serkiem Almette śmietankowym, a z drugiej strony hummusem.
- Na bajgla dodajemy pieczoną lub marynowaną paprykę.
- Dodajemy ulubione zioła, sałatę lub szpinak.
- Bajgiel 3
- Przekrojonego bajgla smarujemy z obu stron serkiem śmietankowym Almette.
- Na całej powierzchni bajgla układamy kawałki awokado.
- Całość skrapiamy cytryną, polewamy miodem, dodajemy tymianek, sól i pieprz.
Aby przygotować pyszne bajgle, możecie sami upiec warzywa, a możecie też kupić gotowe - czy to pieczonego buraka, czy małe marynowane buraczki, pieczoną czy marynowaną paprykę :)