Drukuj przepis
Przepis
Różne rodzaje pieczywa, wariacja na temat warzyw, smakowite dodatki i jeden, pyszny, wspólny element – serek Almette. Takie kanapki możecie spakować na plażę, nad jezioro, do szkoły, do pracy – gdziekolwiek sobie wymarzycie ☺
- Każdą kromkę pieczywa solidnie smarujemy serkiem Almette z obu stron.
- Rzodkiewki kroimy w cienkie plastry.
- Cukinię kroimy we wstążki, skrapiamy je oliwą z oliwek i chwilę grillujemy na patelni.
- Na posmarowane serkiem Alemtte kromki chleba ze słonecznikiem dodajemy listki szpinaku baby, plastry rzodkiewki i wstążki cukinii.
- Całość oprószamy solą, pieprzem i składamy.
- Ciabattę smarujemy serkiem Almette.
- Do środka wkładamy rukolę, plastry rzodkiewki, plastry awokado i plastry pieczonego/smażonego lub grillowanego kurczaka.
- Kanapkę składamy.
- Kromki chleba z ziarnami smarujemy serkiem Almette z obu stron.
- Do środka wkładamy szpinak baby, pieczonego lub smażonego łososia, plastry ogórka i koperek.
- Całość oprószamy solą i pieprzem, zamykamy drugą kromką chleba.
Zarówno łososia jak i kurczaka możecie przygotować wcześniej. Mięso w kanapce nie musi być ciepłe. Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.