Almette

Zupa krem z selera

Czas przygotowania 40 min

Porcja dla 4 osób

David

David, Kucharz, pasjonat podróży i gotowania.

Składniki

Drukuj przepis

Przepis

  1. Seler obierz i pokrój na małe kawałki.
  2. Przełóż do garnka, wlej mleko tak by pokryło kawałki selera.
  3. Gotuj do miękkości.
  4. Odsącz i zmiksuj kawałki selera.
  5. Dolej ciepłego mleka tak by powstał gładki, jednolity krem.
  6. Przelej do rondelka i podgrzej.
  7. Dodaj masła, wymieszaj.
  8. Dopraw do smaku solą i białym pieprzem.
  9. Wlej krem do miski, przed podaniem dodaj łyżeczkę serkaAlmette z chrzanem, kilka kawałków wędzonego pstrąga, posiekane orzechy laskowe oraz szczypiorek.

Bądź z nami blisko tam, gdzie tego chcesz:

Niniejsza strona korzysta z plików cookies

„Hochland Polska” Sp. z o.o. z siedzibą w Kaźmierzu (ul. Okrężna 2, 64-530 Kaźmierz) przy pomocy niniejszego serwisu przetwarza Twoje dane osobowe, co odbywa się m.in. przy użyciu plików cookies.

Niektóre z plików cookies są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisu i w związku z tym nie możesz z nich zrezygnować. Jeśli się zgodzisz, zastosujemy pliki cookies również w celu poprawy komfortu korzystania z serwisu, prowadzenia statystyk i w celu śledzenia Twojej aktywności dla potrzeb marketingowych. Twoja zgoda jest dobrowolna i możesz ją w dowolnym momencie wycofać, zmieniając ustawienia przeglądarki. Wycofanie zgody pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.

Aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych i plikach cookie, zapoznaj się z naszą Polityką prywatności.

ZGADZAM SIĘ NA WSZYSTKO
WIĘCEJ INFORMACJI I OPCJE
TYLKO NIEZBĘDNE PLIKI COOKIES